Mik a terhesség jelei?

2017.01.17 16:10

Azt mondják a nőkről, hogy megérzik, amikor gyermekük lesz, tudják, hogy immár valami növekszik a szívük alatt. A megérzéseken túl persze a test egészen konkrét fizikai jelzései is jól mutatják a terhesség kezdetét. A terhesség egyértelmű jele, ha kimarad a menstruáció. Ez olyan csalhatatlan felismerés, amelyet követően minden nőnek világossá válik a helyzet. A megérzés és a bizonyosságot jelentő cikluskimaradás között pedig a terhesség további jeleit is megfigyelhetjük.

A terhesség legfőbb tünetei

A fáradtság és a kimerültség is utalhat a terhességre: ekkor a nő már reggel fáradtnak érzi magát, s napközben is folyamatosan álmosság telepszik rá, talán még a mozgás is a nehezére esik. A reggeli rosszullétek szintén sztenderd terhességi tünetnek számítanak. Akad, akinél egészen hamar jelentkezik, másoknál csak a fogantatástó számítva akár hetekkel később. A hányinger napközben is gyötörheti a kismamát. Ilyenkor persze nehézkes a táplálkozás, ezért az aszalt gyümölcs és a keksz mindig jól jöhet. A hormonváltozás miatt gyakran kell mosdóba járni, s ez a terhességi tünet később sem tűnik el.

Szaglás, közérzet, kivánósság

A terhes nőkre jellemző még az, hogy változik a körérzet, érzékenyebbé válik a szaglás, idővel pedig kívánósak lesznek az ételekre a kismamák. Gyakran fájhat a hát, és megduzzadnak a mellek. A terhesség jeleiről számos hasznos összefoglaló cikk született az interneten, így a kismamák jól felkészülhetnek arra, mi vár rájuk a terhesség kilenc hónapja alatt.