Döntsön okosan KGFB biztosítását illetően

2014.03.07 16:02

Év vége felé mindig felpezsdül a piac, hiszen ilyenkor kell a több százezer, sőt, akár milliós nagyságrendű gépjármű-tulajdonosi körnek döntenie arról, hogy melyik céggel szerződik kötelező felelősség gépjármű-biztosítására. Az érdekeltek száma azért ilyen nagy, mert a rövidebb és megszokott nevén kgfb-ként emlegetett biztosítási fajta megkötése nem választható - ezt minden tulajdonosnak vagy üzemeltetőnek, legyen szó autóról, motorról, teherautóról, stb., kötelező igénybe venni. A szolgáltatók ilyenkor nagy harcot vívnak a biztosítottakért, mindenki igyekszik megtartani jelenlegi ügyfeleit és minél többet átcsábítani a konkurenciától.

Kötelező biztosítás újrakötés

A forduló hasznos lehet a tulajdonosoknak, mivel a biztosítók kegyeikért versenyeznek, és igyekeznek minél jobb ajánlatot letenni az asztalra. A számos lehetőség közül nem egyszerű választani, ám érdemes venni a fáradtságot és magunk utána nézni, mert bár talán ez időrabló, éves szinten sokat lehet vele megtakarítani.

Kötelező biztosítás - kinél ne

Óvatosan kell bánni a kereskedések segítőkész kollégáival, amikor az új gépjármű vásárlásakor készségesen felajánlják segítségüket. Talán így egy feladat lekerülne a vállunkról, ám jellemzően az adott szalonokban csak a velük szerződött biztosítók ajánlatai közül lehet választani, ami gyakran nem a legkedvezőbb elérhető típus a piacon. A nagy keresgélésben nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy amint a szerződéssel tulajdonba kerül a szóban forgó gépjármű, a kgfb megléte a mi kötelességünk, mint ahogy minden okozott kár is minket terhel.

Próbálja ki ezt a kötelező biztosítás kalkulátort!