Használt raklap újrahasznosítás

2014.04.15 09:45

A különböző dekoroldalakon egyre-másra találni raklapból készült egyedi ágyakat, asztalokat, akár komplett szobaberendezést vagy egyszerű virágládát. Ezek ugyan új utat mutatnak a raklapok felhasználására, mégis, a legelterjedtebb alkalmazási mód a raktározásban működik. Senkinek sem ismeretlen a látvány, még ha csak távolabbról, hogy a különböző kisebb vagy nagyobb telepek mellett rendezett halmokban magasodnak a fa raklapok. Majdnem olyan fontosak, mint maga a rájuk pakolt áru. A helytakarékos tároláshoz és a biztonságos mozgatáshoz ezek kellenek.

Mik a szabvány euro raklapok?

Mindegy, milyen termékről van szó, vagy már eleve raklapon érkezik, vagy az adott raktárban pakolják arra. Így mozgatja a targonca, ezen szállítják tovább. Több típusa ismert. Kétségkívül a legelterjedtebb az EUR szabvány szerint készült raklap.

Talán ez a legmasszívabb és leginkább terhelhető: a jellemzően 25 kg-os raklapra akár 1300 kg árut is felhalmozhatnak. A szürke, faszínű vagy akár fekete darabok jól szállíthatók, ritkán törnek. Ma már hasonlít rá ebben az egyutas raklap is, amely régen gyengének számított, ma viszont akár 1000 kg-ot is rendszeresen szállít.

 

Legyen szó bármelyikről, a sérülés olykor elkerülhetetlen, de ettől még nem megy kukába egyik sem. A Polgár & Polgár Kft. például már 15 éve foglalkozik fa hulladék, így sérült raklapok begyűjtésével és újrahasznosításával, akár egyedi igények szerint különleges méretekben. További információért keresse fel a www.raklapborze.hu oldalt.