Mit tud a lasertag?

2013.12.15 15:47

A lasertag egyre elterjedtebb idehaza, mint a biztonságos, ám izgalmas játékok egyike. Lézerjáték vagy lasergame néven is ismerik, ám a lényege bármelyik elnevezés alatt ugyanaz: a paintballhoz hasonló harci szimuláció, amelyben a festékgolyók helyett ártalmatlan infratechnológiával működő fegyverrel kell „leszedni az ellenfelet”.

Mennyire veszélyes a lasertag?

A laser tag nem veszélyes a játékosra, ráadásul a környezetet sem károsítja, így zárt térben, de akár parkban is kipróbálható. A lézer játékkal még csak ismerkedők a modern szoftverek segítségével számon játékverzió közül választhatnak, a már visszatérő, profi lasertagezők pedig egyedi verziókat is összeállíthatnak, és megadható a saját státusz is (VIP, testőr, mesterlövész, terrorista).

Miből áll a laser tag felszerelés?

lasertag - www.lezerharc.huA felszerelést két elem alkotja: a már említett, szemre és testre egyaránt veszélytelen fegyver, és a vele vezeték nélkül kommunikáló, érzékelőkkel ellátott, állítható méretű fejpánt. A fegyveren számos részletet beállítható, úgy mint tűzerő, életek, gránátok, lőszerek száma, hogy automata vagy félautomata legyen a fegyver, de még gyógyító funkció is választható, azaz milyen helyzetben, mennyi élettel szolgáljon. Infrafegyver és fejpánt mellé jár még a megkülönböztető fejfedő a két csapatnak, a paintballban megszokott nehézkes védőfelszerelésekre azonban itt nincs szükség. Ruhát a játékos hoz, amely jellemzően „játszós”, koszolható legyen, és érdemes váltás öltözékkel készülni.

Bővebb információért látogasson ez a www.lezerharc.hu-ra, ahol a szükséges tudnivalók mellett akciók várják.